Tato odrůda byla vyšlechtěna v roce 1922 ve Spolkovém ústavu pro vinařství a ovocnářství v rakouském Klosterneuburgu, křížením odrůd Svatovavřinecké (St. Laurent) a Frankovka (Blaufränkisch).

 

Vlastnosti vína

Barva je temně rubínově červená, vůně jemná, může připomínat Svatovavřinecké, objevíme v ní třešně, višně či švestky, chuť u mladého vína může být hrubší a drsná, po vyzrání velmi jemná, harmonická, s jemnou tříslovinkou a určitou přímočaře pevnou řízností.

 

K čemu se hodí

Doprovází bez problémů nejrůznější masité pokrmy i vydatné sýry, případně těstoviny. Vhodné je k jemně kořeněnému masu, bažantu, biftekům. K „zweiglu“ si dopřejme například hovězí v karamelo-švestkové omáčce či jemné, vysoce jakostní a drahé tvrdé sýry.

Zweigeltrebe 2016

Tato odrůda byla vyšlechtěna v roce 1922 ve Spolkovém ústavu pro vinařství a ovocnářství v rakouském Klosterneuburgu, křížením odrůd Svatovavřinecké (St. Laurent) a Frankovka (Blaufränkisch).

 

Vlastnosti vína

Barva je temně rubínově červená, vůně jemná, může připomínat Svatovavřinecké, objevíme v ní třešně, višně či švestky, chuť u mladého vína může být hrubší a drsná, po vyzrání velmi jemná, harmonická, s jemnou tříslovinkou a určitou přímočaře pevnou řízností.

 

K čemu se hodí

Doprovází bez problémů nejrůznější masité pokrmy i vydatné sýry, případně těstoviny. Vhodné je k jemně kořeněnému masu, bažantu, biftekům. K „zweiglu“ si dopřejme například hovězí v karamelo-švestkové omáčce či jemné, vysoce jakostní a drahé tvrdé sýry.