Starobylá odrůda pocházející pravděpodobně z oblasti Burgundska. Odrůda je tradičně používána k výrobě červených a růžových vín, ale je též jednou ze tří odrůd povolených k výrobě francouzských klasických šumivých vín v oblasti Champagne.

 

Vlastnosti vína

Typická lososovitá barva, s oranžovým až nazlátlým okrajem u sklenky, ve vůni je ovocné, hořkomandlové a kořenité tóny, chuť je plná, víno má nízký obsah kyselin, velmi jemné třísloviny a hebkost při klouzání po jazyku. Ve vůni a chuti můžeme hledat ostružiny, maliny, jahody, švestky, černé třešně a brusinky.

 

K čemu se hodí

Při stolování se předkládá k pečeným masům, jemným úpravám zvěřiny i jiných tmavých mas, pernaté zvěři, nadívané drůbeži a doporučují se rovněž k pokrmům z hub a k mnoha druhům sýrů. Je skvělé také k delšímu posezení s malým zákuskem.

Rulandské modré 2016

Starobylá odrůda pocházející pravděpodobně z oblasti Burgundska. Odrůda je tradičně používána k výrobě červených a růžových vín, ale je též jednou ze tří odrůd povolených k výrobě francouzských klasických šumivých vín v oblasti Champagne.

 

Vlastnosti vína

Typická lososovitá barva, s oranžovým až nazlátlým okrajem u sklenky, ve vůni je ovocné, hořkomandlové a kořenité tóny, chuť je plná, víno má nízký obsah kyselin, velmi jemné třísloviny a hebkost při klouzání po jazyku. Ve vůni a chuti můžeme hledat ostružiny, maliny, jahody, švestky, černé třešně a brusinky.

 

K čemu se hodí

Při stolování se předkládá k pečeným masům, jemným úpravám zvěřiny i jiných tmavých mas, pernaté zvěři, nadívané drůbeži a doporučují se rovněž k pokrmům z hub a k mnoha druhům sýrů. Je skvělé také k delšímu posezení s malým zákuskem.