Chardonnay vzniklo spojením odrůd Pinot a Gouais blanc. Pochází z francouzského vinařského regionu Burgundsko.

 

Vlastnosti vína

Víno se projevuje vůní zralých hrušek, květů akátu a grepu. Má též minerální charakter a někdy zelené tóny ve vůni.

 

K čemu se hodí

V gastronomii lze výborně kombinovat s rybami, mořskými plody, bílým masem a těstovinami, hodí se k měkkým sýrům s bílou plísní, paštikám a bílým omáčkám. Dobře doplňuje hustší polévky, pokrmy s bílým masem a smetanové omáčky. Zejména pstruh na másle je v kombinaci s Chardonnay jedinečný.

Chardonnay 2016

Chardonnay vzniklo spojením odrůd Pinot a Gouais blanc. Pochází z francouzského vinařského regionu Burgundsko.

 

Vlastnosti vína

Víno se projevuje vůní zralých hrušek, květů akátu a grepu. Má též minerální charakter a někdy zelené tóny ve vůni.

 

K čemu se hodí

V gastronomii lze výborně kombinovat s rybami, mořskými plody, bílým masem a těstovinami, hodí se k měkkým sýrům s bílou plísní, paštikám a bílým omáčkám. Dobře doplňuje hustší polévky, pokrmy s bílým masem a smetanové omáčky. Zejména pstruh na másle je v kombinaci s Chardonnay jedinečný.